Фото: соцмережі

У Києві запровадили додаткові канікули для першокласників: скільки вони триватимуть

Першокласники у Києві підуть на додаткові канікули. Вони триватимуть з 19 до 25 лютого.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

"Додаткові канікули з 19 до 25 лютого для столичних першокласників — це рекомендація, яку розроблено для адаптації шестирічних дітей до школи та зважаючи на навчальні навантаження й сезонну захворюваність", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці рекомендації були передбачені ще на початку навчального року та доведені до всіх учасників освітнього процесу. 

"Перший рік навчання для дітей є періодом адаптації до школи, нового колективу та ритму життя, що відрізняється від дитячого садка або виховання в сім’ї. Успішність адаптаційного періоду — дуже важлива та може вплинути на перебіг усього шкільного життя дитини", — пояснили в КМДА.

Додаткові тижневі канікули необхідні, щоб школярі відпочили та з новими силами продовжили навчання. Водночас у Департаменті освіти та науки КМДА наголошують, що батьки, які під час канікул не можуть бути разом із дітьми, матимуть змогу приводити дітей до школи. У закладах освіти вчителі перших класів працюватимуть зі своїми учнями в режимі групи подовженого дня без додаткових навантажень.

Нагадаємо, навчальний рік в Україні триватиме до 28 червня 2024 року. Таке рішення ухвалили, щоби діти отримали всі знання, які могли пропустити через повітряні тривоги або блекаути.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.02.2024 05:19