Фото з Facebook Олега Слабоспицького

Дерусифікація повним ходом: у Києві знесли пам’ятник більшовицькому воєначальнику та погруддя Пушкіна

У Києві демонтувати пам’ятник більшовицькому діячу Михайлу Кирпоносу. А на території гімназії №153 демонтували погруддя російського поета Олександра Пушкіна.

Про це повідомляє громадський активіст Олег Слабоспицький у Facebook.  

Зазначається, що Михайло Кирпонос — більшовицький діяч та радянський воєначальник, який воював проти армії УНР. Він є одним із організаторів більшовицьких диверсійних загонів на Чернігівщині, а також брав участь у війні СРСР проти Фінляндії в якості командира дивізії.

"Десятки робочих груп, акцій, обмальовувань були не дарма. Символічно, що об'єкт знаходився на вулиці Кирпоноса, яка з грудня 2022 р. має ім'я генерал-хорунжого Армії УНР Всеволода Петріва. Покажчики на жаль досі не замінені, але ми це виправимо", — йдеться в повідомленні.

Також на території гімназії №153 демонтували погруддя російського поета Олександра Пушкіна. За словами активіста, це перші з 69 об'єктів, які мають бути остаточно усунені з публічного простору згідно з липневим рішенням Київради.

Нагадаємо, президент України підписав закон, який забороняє присвоювати географічним об’єктам назви, що пов'язані із Російською Федерацією. Заборонені й топоніми, пов'язані з пам'ятними місцями, датами, подіями в російській історії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 27.10.2023 20:38