Фото: росЗМІ

У КМВА прокоментували інформацію про удар по Києву гіперзвуковою ракетою "Циркон"

Речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов заявив, що тільки після офіційних висновків експертів можна буде сказати, чи справді росіяни під час масованого обстрілу 7 лютого могли використати "гіперзвукову" ракету ЗМ22 Циркон для удару по столиці.

В ефірі телемарафону посадовець розповів, що наразі триває процес вивчення даних уламків та закликав довіряти лише офіційним джерелам.

"Коли на радарі ППО відстежується повітряна ціль, на ній же ж насправді не написано, яка саме це ракета. Тому закликаю довіряти лише офіційним джерелам… Вивчити уламки можна лише після падіння цієї ракети. Місце падіння уламків завжди обстежується, там працюють вибухотехніки, експерти. Потім уламки вивчають експерти й Повітряних сил, і Київського науково-дослідного інституту досудових експертиз", — зазначив речник КМВА.

Крім того, Шаманов додав, що не потрібно робити поспішних висновків, адже це "непрофесійно та неетично". 

"Тому коли ми в якихось Telegram-каналах бачимо якесь фото незрозумілого джерела з написом 3М22… вибачте, нібито як цвяхом вишкрябано на уламку. Робити висновки як мінімум непрофесійно і неетично, тому давайте дочекаємось висновків експертів і вже тоді ми зможемо власне сказати, що це за ракета", — сказав Шаманов.

Нагадаємо, 7 лютого військовий портал Defense Express повідомив, що Росія під час ракетної атаки по Києву вранці 7 лютого могла використати протикорабельну гіперзвукову ракету ЗМ22 "Циркон". До того ж на порталі оприлюднили фото, на якому видно маркування "3М22".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 23:25