Фото: Sodel_Vladyslav/depositphotos.com

У Коломойського знайшли замок 15 століття та маєток навпроти Ейфелевої вежі: розслідування

В українського бізнесмена Ігоря Коломойського виявили замок 15 століття у Франції, а також апартаменти навпроти Ейфелевої вежі. Кінцевим бенефіціарним власником майна є сестра олігарха Лариса Черток.

Результати розслідування оприлюднили журналісти "Схем", пише "Радіо Свобода".

Згідно з даними розслідування, на французькі компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є сестра Ігоря Коломойського Лариса Черток, зареєстровані дві квартири, четверо апартаментів, два підвальні приміщення і два паркомісця навпроти Ейфелевої вежі у Парижі. Також сестра бізнесмена володіє замком, зведеним у 15 столітті, поблизу французького берега Женевського озера та господарськими будівлями й земельними наділами поруч із ним.

Також на французьку компанію Beethoven VI, якою через фірму з Монако Beethoven Holding володіє Лариса Черток, записані два паркомісця за адресою 14 Sq. Alboni у Парижі й апартаменти на шостому поверсі будинку на 1 Rue Beethoven.

Фото: "Схеми"

Фото: "Схеми"

За цією ж адресою (1 Rue Beethoven) інша французька компанія — Beethoven ІІІ — володіє квартирою на третьому поверсі, а також чотирма апартаментами та двома підвалами. Нерухомість розташована поруч з історичними садами Трокадеро, навпроти — через річку Сена височіє Ейфлева вежа. Згідно з даними розслідування, паризьку нерухомість родина Коломойського придбала у 2018 році.

Також джерело повідомляє, що у селищі Люллі (за 10 кілометрів від Женевського озера, французький департамент Верхня Савоя) на Ларису Черток оформлений замком Буффавен (Château de Buffavens).

Фото: "Схеми"

Фото: "Схеми"

Комплексом (площа 109 368 кв.м), куди входить сам замок (підвальний поверх і ще три над ним), прибудова і земельна ділянка, володіє компанія SCI DE Buffavent. Її засновником із 2014 року є компанія із Монако — Lully Real Estate. Відповідно до документів ними володіє сестра Ігоря Коломойського.

Фото: "Схеми"

Фото: "Схеми"

Нагадаємо, аеропорт Дніпра позбавився монополії бізнесмена Ігоря Коломойського. Мер Дніпра Борис Філатов повідомив про виграний суд проти українського олігарха.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2023 16:06