Фото: Рамзан Кадиров. Джерело – соцмережі

У Кремлі прокоментували стан здоров'я Кадирова

У Кремлі не надто цікавляться станом здоров'я глави Чечні Рамзана Кадирова. Політичне керівництво Російської Федерації не має жодної інформації про його хворобу.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пишуть росЗМІ. Проте журналіст повідомив, що Кадиров хворий і потребує частого гемодіалізу. 

"Ми не маємо інформації з цього приводу. Адміністрація президента навряд чи може давати довідки про стан здоров'я", — сказав Пєсков.

Своєю чергою російський журналіст Венедіктов заявив, що у Кадирова типова важка ниркова недостатність, тому йому необхідний частий гемодіаліз.

Журналіст також опублікував документ від 3 липня про те, що Кадиров іде у відпустку, і додав, що повідомлень про повернення глави Чечні з відпустки не було.

Що відомо про стан здоров'я Рамзана Кадирова

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили інформацію про критичний стан глави Чечні Рамзана Кадирова. Відповідну заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Так, справді, є інформація, що військовий злочинець Кадиров перебуває у важкому стані і хвороби, які були — загострились і спричини до такого важкого стану", — сказав він.

За словами Юсова, дані про критичний стан глави Чечні підтверджуються з різних джерел. Наголошується, що йдеться не про поранення.

"Інформація підтверджується з різних джерел у медичних та політичних колах. Мова йде не про поранення. Інші деталі потребують додаткових уточнень. Він хворіє давно, і мова йде про системні проблеми зі здоров'ям. Але останні кілька днів він перебуває у важкому стані", — сказав представник розвідки.

Нагадаємо, раніше розвідка Великої Британії повідомила, що чеченський лідер Рамзан Кадиров визнав, що його батальйон "Восток-Ахмат" перебуває на Оріхівській ділянці фронту Запорізької області. Такою заявою Кадиров намагається вислужитись перед російським диктатором Володимиром Путіним та показати значну роль його військ у війні в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.09.2023 14:29