Фото: Telegram-канал "Крымский ветер"

У Криму було атаковано ворожу базу ППО на горі Ай-Петрі та ліквідовано командира частини, — ЗМІ

Вранці 13 травня в окупованому Криму було атаковано російську базу протиповітряної оборони на горі Ай-Петрі. Внаслідок обстрілу ліквідовано командира військової частини.

Про це повідомив Telegram-канал "Крымский ветер".

"13 травня близько 6-ї ранку кілька ракет атакували в/ч 85683 на горі Ай-Петрі на півдні Криму. Територія в/ч отримала пошкодження, ліквідовано командира в/ч 85683 Олександра Кулакова та ще одного окупанта", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також є й російські загарбники, які отримали поранення внаслідок обстрілу. Проте точна кількість "трьохсотих" рашистів не відома.

Водночас, як наголосили у пабліку, радари Південного берега — найвідоміший військовий об'єкт Великої Ялти. До окупації Криму тут був розташований український радіочастотний батальйон, де несли службу радіолокаційні комплекси радянського виробництва "Оборона", "Алтай" та "Кордон-М", а також українські 36ДС-6.

"Окупанти сформували тут підрозділ третього радіочастотного полку ПКС Росії. Чи розмістили вони там нове обладнання для радіолокації — невідомо, але й старого вистачає, щоб контролювати небо над Кримом і над морем навколо нього", — додали у Telegram-каналі.

У Криму була пошкоджена секретна база ППО РФ

Фото: Telegram-канал "Крымский ветер"

Нагадаємо, раніше журналісти видання The New York Times повідомляли з посиланням на власні джерела, що Пентагон дозволив Україні завдавати удари далекобійними ракетами ATACMS по позиціях росіян в окупованому Криму.

Варто зазначити, що 30 квітня балістичні ракети атакували військовий аеродром "Джанкой", де дислокований вертолітний полк. Було відомо про поранених окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2024 17:15