Фото: росЗМІ

У Криму мобілізовані росіяни до смерті забили свого полковника, — ГУР

У тимчасово окупованому Криму мобілізовані росіяни до смерті відгамселили свого полковника. Подія відбулась 1 листопада 2023 року в тимчасово окупованому Сімферополі.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією розвідників, група мобілізованих солдатів 20-ї мотострілецької дивізії, що входить до восьмої армії південного військового округу ЗС РФ, завдала тяжких тілесних ушкоджень полковнику Мусурбекову. Офіцер окупаційної армії обіймав посаду заступника командира полку.

Вже 7 листопада 2023 року у лікарні Сімферополя констатували смерть Мусурбекова від отриманих травм.

"Підозрювані у вбивстві полковника російські військовослужбовці того ж дня, перевдягнувшись в цивільне, самовільно залишили місце дислокації свого підрозділу у Сімферопольському районі та втекли до Краснодарського краю РФ", — додали у ГУР.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 08:54