Фото ілюстративне зі соцмереж

У Кропивницькому вночі пролунали вибухи до попередження про балістичну загрозу

У ніч на середу, 20 грудня, у Кропивницькому прогриміли вибухи за декілька хвилин до попередження про удар балістичними ракетами. Про причини та наслідки ситуації станом на ранок інформації немає.

Вибухи в Кропивницькому чули після четвертої години ранку. Трохи раніше — о 04:05 — про загрозу застосування ворогом балістичного озброєння. Повітряні сили ЗСУ попередили мешканців Херсонської та Миколаївської областей.

Згодом вони додали до переліку й Кіровоградську область, однак це сталося вже через три хвилини після ударів балістикою. Обласна влада вибухи в обласному центрі поки що не коментувала.

Керівник обласної військової адміністрації Андрій Райкович до цього коментував тільки вечірні вибухи, які стривожили мешканців обласного центру Кіровоградської області орієнтовно о 19:00 19 грудня. З’ясувалося, що вибух тоді стався через підрив гранати. Особу, яка, ймовірно, це зробила, затримано.

Згодом Райкович повідомив про оголошення повітряної тривоги на Кіровоградщині о 6:10. О 7:03 оголосили відбій. За цей час жодних надзвичайних ситуацій в області не відбулося.

Зранку в прес-службі Повітряних сил повідомили, що противник завдав удару двома зенітними керованими ракетами із зенітно-ракетного комплексу С-300 з Бєлгородської області Росії по Харківщині. Попередньо — без постраждалих. Про Кіровоградщину в повідомленні жодних згадок немає.

Нагадаємо, що в ніч на середу, 20 грудня 2023 року, противник атакував Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Сили оборони збили 18 із 19 дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 07:56