Фото: ЕРА

У Латвії обрали нового президента

Сейм Латвії обрав новим президентом країни Едгарса Рінкевичса, який до цього обіймав посаду міністра закордонних справ. За його кандидатуру проголосували 52 депутати Сейму із необхідних 51.

Про це повідомляє Delfi. 

Конкурентами Едгара Рінкевича були підприємець Улдіс Піленс, висунутий коаліційним "Об'єднаним списком" та експерт у сфері держуправління Еліна Пінто, кандидат від опозиційних "Прогресивних". У перших двох турах за Рінкевича проголосували 42 депутати. Главу МЗС Латвії було затверджено на посаді президента під час третього голосування в Сеймі. 

Зазначається, що Рінкевич вступить на посаду 8 липня. Найближчим часом він вийде зі складу партії "Нова Єдність", адже законодавство вимагає від президента політичної нейтральності.

У зверненні до Сейму новообраний президент подякував і тим парламентарям, які його підтримали й тим, які голосували проти, та пообіцяв робити усе, що від нього залежить, для безпеки, єдності та процвітання країни й тісно співпрацювати із Сеймом та урядом.

Хто замінить Рінкевичса на посаді міністра закордонних справ, наразі невідомо. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив головою Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера. Відповідний указ глава держави підписав 30 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.05.2023 17:13