Фото: соцмережі

У Латвії покарали чоловіка, який напав на хлопця з прапором України

Латвійський суд засудив до двох років умовного позбавлення волі чоловіка, який напав на хлопця з прапором України. Інцидент стався на акції "За звільнення від радянської спадщини" у Ризі 20 травня 2022 року. 

Про це повідомляє агентство LETA.

Нападника Валерія Лазарєва засудили до двох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на два роки. За словами адвоката постраждалого, зараз очікують повне рішення суду та обґрунтування вироку. Вони все ще вважають вирок недостатньо серйозним для того, щоб порушник задумався про свою поведінку.  

Зазначимо, що спершу минулого літа прокуратура призначила Лазарєву 200 годин громадських робіт, оскільки він визнав провину та сплатив компенсацію постраждалому. Проте адвокат постраждалого оскаржив це рішення, Генпрокуратура скасувала рішення прокурора і справу поновили. 

Інцидент стався на акції "За звільнення від радянської спадщини" у Ризі 20 травня 2022 року. Неподалік від місця проведення водій BMW вискочив з авто і завдав легких тілесних ушкоджень хлопцеві 2003 року народження, який йшов на акцію з накинутим на плечі прапором України. Після того водій втік з місця події. Правоохоронці знайшли авто за деякий час у подвір’ї приватного будинку, сам Лазарєв ховався на горищі. Суд чекає і супутницю Лазарєва, яка у момент інциденту була з ним в авто — на той час вона була співробітницею поліції, але не втрутилася у ситуацію. Справу буде розглядати міський суд Риги у вересні.

Нагадаємо, Латвія передала Україні на безоплатній основі 66 автомобілів. Ці авто конфіскували у нетверезих водіїв

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим
Політика, 15.06.2023 21:44