Фото: "Новинарня"

У лікарнях Одеси померли двоє дітей: поліція розпочала кримінальне провадження

У лютому в Одесі сталося одразу два трагічних випадки, пов'язані із загибеллю дітей. Одна з подій відбулася в одеському пологовому будинку, інша — у дитячій клінічній лікарні. 

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що перший трагічний інцидент стався в пологовому будинку 16 лютого. Того дня одеситка народила двійню хлопчиків, але через півгодини один з них помер під час реанімаційних заходів. 

Другий випадок пов'язаний зі смертю дев'ятирічного жителя Ізмаїльського району. 23 лютого його мати звернулась до сімейного лікаря в Ренійську районну лікарню, де хлопчику поставили діагноз "гостра респіраторна вірусна інфекція" та відпустили на амбулаторне лікування. Вночі 27 лютого стан дитини різко погіршився і його госпіталізували спочатку до районної, а потім до обласної дитячої клінічної лікарні, де вранці 29 лютого він помер.

За фактом смерті немовляти слідчі розпочали провадження за ч. 2 ст. 140 (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюватимуть усі обставини.

Щодо смерті дев'ятирічного хлопчика, то правоохоронці відкрили по цій справі одразу два провадження: за ч. 2 ст. 140 та п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

В рамках обох проваджень слідчими призначені судово-медичні експертизи, які повинні встановити зокрема і причини смерті дітей.

Нагадаємо, ввечері 3 березня рятувальники завершили пошукову операцію в Одесі після російської дронової атаки на багатоповерхівку. Внаслідок влучання російського дрона в багатоповерхівку загинуло 12 людей, пʼятеро з них — діти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.03.2024 13:11