Фото: МВС

В Одесі завершили пошукову операцію: Росія вбила п’ятьох дітей й сімох дорослих

Ввечері 3 березня рятувальники завершили пошукову операцію в Одесі після російської дронової атаки на багатоповерхівку. 

Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Внаслідок влучання російського дрона в багатоповерхівку загинуло 12 людей, пʼятеро з них — діти", — заявив посадовець.

За його словами, серед загиблих дітей: чотиримісячний Тимофій, семимісячна Ліза, трирічний Марк, восьмирічна Злата та Сергій, якому в липні мало виповнитися десять років.

Що відомо про обстріл Одеси 2 березня

Вночі 2 березня російська армія завдала удару "шахедами" по Одесі. Внаслідок атаки терористів зруйновано дев'ятиповерхівку.

Через ворожий обстріл загинуло 12 людей, пʼятеро з них — діти. Також поранення отримали ще вісім мешканців багатоповерхівки, які на момент обстрілу перебували у власних квартирах.

Відомо, що в Одесі внаслідок російського удару по багатоповерхівці у ніч на 2 березні загинули Анна Гайдаржи та її чотиримісячний син Тимофій. Чоловік Анни й тато малюка Сергій до останнього сподівався, що їх знайдуть живими.

Також під завалами багатоповерхового будинку в Одесі, який атакувала "шахедами" Росія, загинула багатодітна родина військових. 

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що у звʼязку з людськими втратами через російську дронову атаку 3 березня в Одесі та області оголошено Днем жалоби.

Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорос Русопулос відреагував на нічний обстріл Одеси росіянами 2 березня. На думку президента ПАРЄ, країна-агресорка має понести покарання за всі вчинені воєнні злочини на території України.

Президентка Молдови Майя Санду також відреагувала на нічний обстріл Одеси російськими загарбниками. Вона заявила, що кожен день зволікання партнерів щодо військової підтримки ставить на карту життя невинних українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2024 21:20