Фото: "Цензор.нет"

У Литві розгорівся скандал через головнокомандувача, який приховав навчання в Росії

В Литві розгорівся скандал через призначення нового головнокомандувача Збройних сил. Вальдемарас Рупшис приховав, що в 1985-1989 роках навчався в Новочеркаському вищому військовому училищі на території теперішньої Росії.

Про це повідомляє Lrt.lt. 

Кандидатуру Рупшиса на посаду головнокомандувача армії 2019 року запропонував тодішній міністр оборони Раймундас Каробліс. Пізніше Науседа представив кандидатуру в Сеймі.

"Міністерство оборони не уточнювало цю інформацію під час внесення президенту кандидатури командувача армією. Про навчання Вальдемараса Рупшиса президент був проінформований пізніше", — повідомили в адміністрації глави держави.

Голова комітету Сейму з національної безпеки і оборони Лаурінас Касчюнас переконує, що також не знав про цей факт у біографії генерала.

"У 2019 році, коли була процедура призначення командувача армії, комітет розглядав його кандидатуру, але ми не знали такого факту, такого факту в резюме не було", — сказав депутат.

Нагадаємо, Україна отримає від Литви у 2024 році близько 340 мільйонів євро. Частину грошей витратять на сферу освіти та біженців.

Про це повідомила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. За словами Шимоніте, Литві також доведеться продовжувати надавати підтримку, якщо держави Європейського союзу не узгодять бюджетний захід ЄС у розмірі 50 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.10.2023 23:44