Фото: Pixabay

У Львові та Миколаєві в один день завершать опалювальний сезон

У Львові та Миколаєві опалювальний сезон завершиться у четвер, 28 березня. При цьому лікарні, школи та садочки зможуть продовжити отримувати тепло.

У прес-службі Львівської міськради, посилаючись на департамент житлових господарств та інфраструктури ЛМР, повідомили, що з огляду на поступове підвищення температури зовнішнього повітря, з 28 березня, у Львові планують призупинити опалювальний сезон. Натомість бюджетні установи — школи, садочки, лікарні, зможуть отримувати опалення на основі листів-звернень. А в разі пониження температури подачу опалення буде відновлено.

"Наразі опалювальний сезон не закінчуємо, а лише призупиняємо, з огляду на підвищення температури. Школи, садочки, лікарні, зможуть отримувати опалення на підставі звернень від керівників закладів. Натомість керівництво Львівтеплоенерго має проводити щоденний моніторинг температури зовнішнього повітря і, в разі зниження температури, подача опалення буде відновлено", — заявив Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Своєю чергою на засіданні виконкому міської ради Миколаєва також вирішили не вимикати тепло для дитсадків, лікарень, пологових будинків та амбулаторій.

У міськраді Львова нагадали, що завершення опалювального сезону відбувається якщо впродовж трьох діб середньодобова температура є понад +8°C.

Нагадаємо, у Харкові та Краматорську також достроково відключають опаленняЦе необхідно для того, щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка постраждала внаслідок російських терористичних атак.

Також у Києві планують завершити опалювальний сезон вже 28 березня. Враховується суттєве потепління, яке прогнозують синоптики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.03.2024 11:34