Фото: Telegram Ігоря Терехова

У Харкові достроково відключають опалення: влада назвала причину

У Харкові достроково завершать опалювальний сезон. Це необхідно для того, щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка постраждала внаслідок російських терористичних атак. Відключати опалення почнуть з 26 березня.

Про це заявив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Минулої пʼятниці ворог фактично знищив основні енергетичні об'єкти, користуючись з яких живилося наше місто. Всі ці дні комунальні служби спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки тієї атаки, аби відновити надання комунальних послуг у житлових будинках", — написав він у Telegram.

За його словами, дефіцит електроенергії все ще відчутний, тому було прийнято рішення про поступове відключення опалення.

"Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону", — зазначи мер.

Терехов пояснив, що це дозволить забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду харків'янам.

"Відключати теплопостачання почнуть з завтрашнього дня. Температура повітря на вулиці — сприятлива", — поінформував він.

Нагадаємо, внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомляв, що внаслідок атаки 22 березня було повністю знеструмлено Харків. У місті не працювало метро, світлофори, транспорт курсує за схемою блекауту, а воду подавали за графіком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.03.2024 15:35