Фото: Pixabay

У Києві найближчими днями планують завершити опалювальний сезон: заява Кличка

У Києві планують завершити опалювальний сезон вже 28 березня. Враховується суттєве потепління, яке прогнозують синоптики.

Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко на власному Telegram-каналі.

"Нагадаю, що централізована система теплопостачання Києва є найбільшою в Україні та однією з найбільших у Європі. Тому як для її розгортання, так і для переходу в літній режим необхідно кілька днів. Враховуючи це, з 28 березня ми розпочинаємо процес відключення. Дострокове завершення опалювального сезону дасть змогу столиці зекономити енергоносії і не витрачати без потреби природний газ. А мешканцям міста – зекономити на сплаті за опалення", — пише Кличко.

Як додає мер Києва, в закладах охорони здоров'я, культури, фізичної культури й спорту та дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах та закладах соціального обслуговування відключення систем опалення відбувається за письмовими заявками керівників цих закладів.

"Попри колосальні ризики та ворожі обстріли, Київ пройшов опалювальний сезон стабільно та без збоїв у роботі систем життєзабезпечення", — підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, у Харкові та Краматорську також достроково відключають опаленняЦе необхідно для того, щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка постраждала внаслідок російських терористичних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.03.2024 12:35