Фото ілюстративне зі соцмереж

У Львові зростає захворюваність на COVID-19: скільки випадків виявили

У Львові останніми тижнями значно підвищився рівень захворюваності на коронавірус (COVID-19). У липні госпіталізували 20 осіб.

Про це повідомила завідувачка Центру терапії лікарні святого Пантелеймона Галина Димид, пише "Суспільне".

За її словами, протягом липня до медичного закладу госпіталізували 20 інфікованих людей, у червні — одного пацієнта. Така кількість захворювань, за даними медиків, більш звична для осінньо-зимового періоду, проте говорити про спалах епідемії коронавірусу наразі зарано.

Найважчий перебіг захворювання — у пацієнтів старшого віку. Особливо у тих, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема — астму.

Як вберегтися від COVID-19

Директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург раніше нагадувала, як можна знизити ризики зараження коронавірусом. Зокрема, потрібно:

  • слідкувати за особистою гігієною;
  • часто мити руки;
  • користуватися дезінфекційними засобами;
  • уникати закритих приміщень з великою скупченістю людей;
  • часто провітрювати приміщення;
  • проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

"Та, головне, категорично дотримуватися правила — "Захворів — сиди вдома!". Відчули нездужання — за можливості максимально самоізолюйтеся. Адже COVID, навіть з легким перебігом хвороби, для зараженої вами людини зі слабким імунітетом (дитини, вагітної, хронічного хворого, людини старшого віку) може стати смертельним. Якщо захворіла дитина, теж обов’язково залиште її вдома та зверніться до лікаря. І для дітей, і для дорослих потрібно зробити тест, щоб точно розуміти, яку стратегію лікування обрати. Тож алгоритм дій має бути наступним: захворіли — залишилися вдома — звернулися до лікаря — протестувалися та неухильно дотримуєтесь всіх рекомендацій до повного одужання", — наголосила Гінзбург.

Нагадаємо, через аномальну спеку майже втричі зросла кількість отруєнь у Києві. Масштабні спалахи гострих кишкових інфекцій фіксуються у дитячих закладах і таборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.08.2024 18:45