Запорізька АЕС. Джерело: "Енергоатом"

У МАГАТЕ оприлюднили нову стурбовану заяву щодо ситуації біля окупованої Запорізької АЕС

Інтенсивні пожежі виникли поблизу тимчасово окупованої Росією Запорізької атомної електростанції. Це ставить під загрозу її зовнішнє електропостачання.

Про це йдеться у черговій заяві Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

"Протягом минулого тижня місія МАГАТЕ з підтримки та сприяння в Запоріжжі (ISAMZ) декілька разів спостерігала пожежі на різних відстанях від Запорізької АЕС і прилеглих сіл. На вихідних експерти МАГАТЕ спостерігали дим, що надходив з району на північ від Запорізької АЕС біля її вхідного каналу", — зазначили в МАГАТЕ.

В агентстві також додали, що пожежа спалахнула під повітряними кабелями електропередач, які залишилися для живлення Запорізької АЕС.

"Оскільки літня спека триває, такі пожежі вздовж трас двох ліній, що залишилися, ставлять Запорізьку АЕС під загрозу втрати зовнішнього електропостачання. Хоча цього разу відключення жодної з ліній не відбулося, ситуація підкреслила крихкість зовнішнього електропостачання Запорізької АЕС", — наголосили в МАГАТЕ.

Нагадаємо, що 6 серпня на тимчасово окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції відбулася чергова ротація персоналу постійної моніторингової місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2024 23:13