Фото: Офіс президента

У Макрона підтвердили візит Зеленського до Франції та розкрили деталі

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 6 червня, відвідає Францію із робочим візитом та зустрінеться із французьким колегою Еммануелем Макроном.

Про це повідомили у Єлисейському палаці, передає BFMTV.

Наголошується, що в ході візиту український гарант візьме участь у заході на честь 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Крім того, Зеленський зустрінеться у Єлисейському палаці із французьким лідером Макроном.

"У той час, коли російські удари постійно посилюються на лінії фронту та по енергетичній інфраструктурі, два президенти обговорять ситуацію на місцях та потреби України", — наголосили у Єлисейському палаці.

До того ж, як зазначили у Єлисейському палаці, зустріч Макрона та Зеленського стане продовженням конференції на підтримку України, яка відбулася у Парижі 26 лютого. 

Також, як очікується, 7 червня Зеленський виступить перед Національною асамблеєю Франції та проведе зустріч із головою Національної асамблеї Яель Браун-Піве.

Нагадаємо, 28 травня президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Португалії. Напередодні в Лісабоні анонсували, що український президент проведе робочі зустрічі з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру та буде прийнятий президентом Марселу Ребелу де Соузою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.06.2024 21:38