Скріншот з відео

У Малі племена розпочали війну з проросійським диктатором та "вагнерівцями" Пригожина (відео)

У Малі "Координаційний рух Азавад" оголосив повну мобілізацію для протистояння хунті та "вагнерівцям". Озброєні угрупування були сформовані на базі племен туарегів.

Про це повідомляє Informator.ua.

Зазначається, що туареги в Малі 22 вересня оголосили війну хунті та російській приватній воєнній кампанії "Вагнера". Сепаратисти з північних провінцій країни, що представляють "Координаційний рух Азавад", оголосили про повну мобілізацію своїх військ і вже встигли завдати болючих ударів хунті. 

Атаки "Координаційного руху Азавад"

Рішення про мобілізацію прийнято через наростання присутності "вагнерівців" у Малі, що непокоїть місцеві племена. За повідомленням росЗМІ, угруповання зібрали близько 300 одиниць військової техніки. Франкомовні ЗМІ повідомляють, що туареги продовжують атакувати й вже збили принаймні вісім військових літаків, що змушує сприймати ці новини серйозно. Серед них один Су-25, два Л-39, два вертольоти, один Іл-76 і безпілотник-розвідник "Орлан". Один із них — вантажно-десантний, Іл-76 з реєстраційним номером EW-412TH. Цей літак, який базувався в Білорусі, ймовірно, обслуговував "вагнерівців".

Як повідомляє Sene Web, Координаційний рух Азавад, який об’єднує ці племена, ще 10 вересня підписав угоду, згідно з якою вони мають спільно виступити проти влади військового уряду в Бамко. На переконання бунтівників, уряд Малі порушив низку мирних угод і тепер намагається взяти під цілковитий контроль північ країни, яка раніше мала широку автономію.

Нагадаємо, 23 вересня з'явилась інформація, що російський літак Іл-76 розбився у Малі. Його могли використовувати найманці з приватної воєнної компанії "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 16:37