Фото: росЗМІ

"Вагнерівцям" у Білорусі видають паспорти з новими іменами: про що це може свідчити

Влада Білорусі протягом останнього місяця активно видає документи зі зміненими іменами бойовикам приватної військової компанії "Вагнера". Їх можуть у такий спосіб готувати до диверсій та терактів у Європі.

Про це розповів білоруський опозиціонер Павло Латушка, пише PAP. Він наголосив, що поки що не має відповіді, скільки вже видали фейкових паспортів, проте їх "вагнерівці" отримували протягом місяця.

"За підтвердженою інформацією, "вагнерівці" отримують білоруські паспорти — справжні документи, але оформлені на інші імена. Таким чином, вони можуть просто в'їжджати на територію ЄС через прикордонні переходи для вчинення диверсій і терактів", — заявив Латушка.

Білоруський опозиціонер зазначив, що у Білорусі залишаються кілька тисяч найманців із групи "Вагнера". Він вважає, що диктатор Олександр Лукашенко хотів би, аби вони залишилися в країні, але "у нього немає достатніх фінансових ресурсів, щоб утримувати велику кількість бойовиків". Він зауважив, що частина з "вагнерівців" вирушить до Африки, частина підпише контракти з Міноборони Росії, а інші звільняться зі служби чи залишаться у Білорусі.

"Кілька сотень людей уже підписали контракти з Міністерством оборони Білорусі, вони точно залишаться на території країни. Як варіант, вони залишаться у складі сил спеціальних операцій білоруських збройних сил і надалі можуть бути використані для створення проблем на кордоні, зокрема «співпрацюючи» з нелегальними мігрантами, які щодня атакують кордони Польщі, Литви та Латвії", — підсумував Латушка.

Нагадаємо, в українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходили до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.08.2023 02:25