Фото: armyinform.com.ua

У Маріуполі за тиждень партизани ліквідували 26 окупантів, — Андрющенко

Протягом минулого тижня українські партизани ліквідували 26 російських військових. Причина смерті рашистів — отруєння.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Плюс 26 окупантів в морг, та 15 в реанімації через отруєння їжею", — зазначив він.

За його словами, загалом за останні п'ять місяців партизани в місті ліквідували "понад 40 окупантів різними шляхами".

При цьому, що стосується останніх випадків, як підтверджують самі загарбники, невідомі отруїли окупантів. Відтак дев'ятеро рашистів померли, 12 — у реанімації. Ознаки отруєння окупанти відчули через дві години після вечері. Вони вважають, що масово потруїти російських військових могли ті ж самі "диверсанти".

Крім того, загарбники зафіксували декілька нальотів на російські казарми у Маріуполі. Окупанти розповіли, що невідомі увірвалися в казарми, перед цим вбивши охорону. Загалом 17 окупантів було вбито, ще 11 — поранені.

Нагадаємо, раніше на території тимчасово окупованої Херсонщини партизани знищили польовий склад боєприпасів ворога. Вдалося знищити та завдати поранень десяткам окупантів.

Також повідомлялося, що окупанти розпочали підготовку до оборони Маріуполя. Партизани з руху "Атеш" фіксують перекидання так званих "зубів дракона" містом. Зазначається, що їх везуть на будівництво нових оборонних ліній на північний захід від міста.

Також російські окупанти перевели в Маріуполь і район черговий резерв живої сили. Зафіксовано прибуття новосформованих та новонабраних російських підрозділів. На шевронах у них дві гармати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 13:43