Фото: "Беларускі Гаюн"

У мережі з'явилось загадкове фото Пригожина у наметі: що відомо

Власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин може перебувати у Білорусі. Його світлина у таборі, що збудували для найманців у РБ, схожа на справжню.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Зазначається, що у цей час Пригожин справді літав у країну. У п'ятницю, 14 липня, вранці в мережі з'явилося фото особи, схожої на Пригожина, яка сидить у спідній білизні на ліжку в наметі.

Канал, який першим опублікував фотографію об 11:52, спочатку написав, що воно з'явилося в одному з чатів та "у метаданих оригінального фото дата зйомки 12 червня о 7:24 ранку". Згодом пост відредагували, і місяць червень змінився на липень.

Якщо припустити, що фотографію зробили 12 липня о 7:24, то Пригожин справді ночував у таборі під Осиповичами.

Відомо, що ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

У Білорусі навіть почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вангера". Перший табір на вісім тисяч людей з'явиться за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області. Водночас поки що невідомо, де перебуває сам Пригожин. Він цю інформацію ретельно приховує.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що бойовики ПВК "Вагнера" не нападуть з півночі на Київ, однак в Росії може бути черговий заколот чи революція. Для його підтримки в країні-агресорці є багато осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 16:08