Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

У Міноборони пояснили, як планують виробляти нові боєприпаси з утилізованих снарядів

Україна планує використовувати утилізовані снаряди, які знаходять сапери. Їх запустять у виробництво нових боєприпасів.

Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Джигир у коментарі виданню "АрміяInform".

"Продукти, створені після утилізації боєприпасів, повторно використовуватимуться для потреб оборони", — зазначив він.

За його словами, за різними оцінками, не здетонували близько 20% випущених боєприпасів. Є технологічні рішення щодо їх утилізації, зокрема, це мобільні комплекси. Їх широко використовують у світі, особливо у країнах, де велися чи ведуться бойові дії, через що великі території залишаються замінованими.

"Сильні сторони цієї ініціативи: комплекси мобільні, пересування та утилізація — безпечні, вони дозволяють повторно використовувати отримані продукти утилізації для виробництва нових боєприпасів", — додав Джигир.

Він уточнив, що після перемоги такі комплекси дозволять зменшити навантаження на екологічну систему. Вони зменшують забруднення земель, водойм і повітря.

Міністерство оборони України вже опрацьовує законодавчі зміни, аби залучити до робіт такі комплекси. Пропозицію обговорили з підрозділами й організаціями, які проводять гуманітарне розмінування.

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що Україна та її союзники програють перегони за забезпечення боєприпасів, необхідних Києву для стримання наступу Росії. Це змусило союзників з усіх сил спробувати зберегти потік постачання боєприпасів до України, шукаючи снаряди по всьому світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 20:11