Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

У Міноборони відзвітували про аудит використання військової допомоги США: чи є порушення

Міністерство оборони України й Офіс генерального інспектора Міноборони Сполучених Штатів Америки дослідили процес обліку та використання американських запасних частин, що замовляються та постачаються до Збройних сил України як міжнародна військова допомога.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Там зазначили, що аудит значних відхилень не ідентифікував, проте встановив прогалину в нормативній базі.

У Міноборони пояснили, що ця прогалина ускладнює обіг запасних частин від пошкодженої військової техніки, що надавалася Україні американською стороною як міжнародна військова допомога. Зараз спільно напрацьовується двосторонній офіційний регламент, який підвищить ефективність використання відповідних частин і агрегатів.

Окрім того, українське міністерство розглядає можливість впровадження уніфікованого програмного продукту, що інтегрує облік міжнародної військової допомоги служб забезпечення в єдину систему й актуалізує поточну інформацію з урахуванням постійного оновлення даних Групи безпекової допомоги Україні.

Міністерство оборони України й Офіс генерального інспектора Міноборони США готують меморандум про українсько-американську співпрацю у сфері діяльності з внутрішнього аудиту. Документ має посилити контроль за безпековою допомогою Україні й унеможливити спекуляції довкола доброчесності її використання Силами оборони України.

У вересні стало відомо, що Міністерстві оборони США мають намір провести перевірку бухгалтерської звітності американських збройних сил щодо військової допомоги Україні.

Нагадаємо, що минулого тижня працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України завершили досудове розслідування щодо колишніх заступника міністра оборони, виконувача обов’язків керівника Департаменту державних закупівель Міністерства оборони та посадовця Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України, які закупили неякісну амуніцію для українських воїнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2024 12:20