Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

Міноборони проводить масштабний аудит усіх контрактів: серед них — і з компаніями бізнесмена Гринкевича

Міністерство оборони проводить аудит усіх своїх контрактів. У переліку угод, які перевіряють, є і з тими компаніями, які можуть входити до "орбіти" скандального львівського бізнесмена Гринкевича.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков у прямому ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, компанії зірвали постачання Збройним силам України за 23 контрактами, а попередні збитки — понад 1,5 мільярда гривень.

Після аналізу контрактів з’ясувалося, що, наприклад, договори на постачання військової форми уклали ще на початку 2023 року за схемою прямих договорів і одноосібного ухвалення рішень. Водночас лише в цьому епізоді дві посадові особи, які працювали з Міноборони, вже перебувають під слідством.

"Окрім того, афільована до родини Гринкевича компанія виграла один лот на постачання харчів військовим у двох областях, це вже на відкритих торгах в системі ProZorro", — додав заступник міністра оборони.

Він наголосив, що Державне бюро розслідувань заарештувало майно та рахунки цього підприємця, а це вже означає зміну істотних умов договору.

"Тому Міноборони звернулося з офіційним запитом до ДБР про підтвердження цієї інформації, аби мати змогу діяти, розірвати контракти, очікуємо на відповідь", — підсумував Дмитро Кліменков.

Нагадаємо, що Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, а також осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю. Отримані дані спрямували до ДБР для арешту активів і їх майбутньої можливої конфіскації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 12:32