Родина Гринкевичів. Фото зі соцмереж

АРМА розшукало активи львівського бізнесмена Гринкевича: серед них — квартири, елітні автівки, зброя

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, а також осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю. Отримані дані спрямували до ДБР для арешту активів і їх майбутньої можливої конфіскації.

Про це повідомила прес-служба АРМА. Там повідомили, що службові особи та бенефіціари підконтрольних бізнес-субʼєктів діяли за попередньою змовою зі службовими особами Міноборони.

"Під час дії воєнного стану вони зловживали службовим становищем і укладали договори про постачання товарів для потреб ЗСУ (засобів індивідуального захисту та продуктів харчування) зі 100% передоплатою, але без наміру їх повного та належного виконання", — йдеться в повідомленні.

Таким чином Ігор Гринкевич і його спільники обвинувачуються у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах. 60% бюджетних коштів, які вони отримували від Міноборони, виводились на користь інших афілійованих компаній. Найчастіше здійснювали операції щодо надання або повернення фінансової допомоги. Підприємства проводили ризикові (безтоварні) фінансові операції. Решта 40% коштів — для забезпечення виконання державних контрактів — переказувались на рахунки турецьких виробників одягу.

Працівники Управління виявлення та розшуку АРМА зібрали та проаналізували інформацію щодо бенефіціарних власників і підконтрольних осіб, а також щодо наявності у їхній власності активів:

  • житлова нерухомість — 17 (зокрема, три квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани; одна львівська квартира у власності Ярини Гринкевич; одна львівська квартира у власності Мар’яна Шведа та дві квартири у власності Софії Морозюк);
  • нежитлова нерухомість — сім (зокрема, нежитлове приміщення на вулиці Саксаганського у центрі столиці);
  • земельні ділянки — 18 (зокрема, значні ділянки у Литвинівській сільській раді Вишгородського району Київської області, що належать Ігорю Гринкевичу та його сину Роману Гринкевичу);
  • автомобілі преміум-класу — дев'ять;
  • частки в статутному капіталі — 14 731 625 гривень;
  • зброя — 12;
  • майнові права інтелектуальної власності – три.

За словами заступника голови АРМА Павла Великоречаніна, встановлено наявність у підозрюваних банківських рахунків у понад восьми установах. Тож АРМА ініціювало заходи з отримання інформації про наявність коштів і операцій на рахунках. Отримані дані орган у надзвичайно короткий термін й у повному обсязі спрямував до ДБР для арешту активів і їх майбутньої можливої конфіскації.

Нагадаємо, що 11 січня дружину львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють в хабарництві, звільнили з університету "Львівська політехніка". Світлана Гринкевич у навчальному закладі працювала на посаді професора кафедри маркетингу та логістики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 09:14