У Мінсоцполітики розповіли, як переселенцям отримати виплату

09 КВІТНЯ 2022 17:25

Громадяни України, які через війну змушені були покинути свої домівки й переїхати до інших регіонів, для отримання допомоги за березень повинні зареєструватися до 14 квітня. Розмір допомоги на сім'ю залежить від кількості людей.

Про це із посиланням на заяви міністра соцполітики Марини Лазебної повідомило видання "Факти", пише TrueUA. Так, зареєструватися як переселенцю можна в органах соцзахисту, у Центрах надання адміністративних послуг, в уповноваженої особи громади.

Крім того, незабаром, як зазначає посадовиця, зареєструватися як біженець можна буде і в додатку "Дія". Розмір допомоги:

  • 2 тис. грн – на дорослого;
  • 3 тис. грн – на дитину.

Хто може отримати виплати:

  • українці, які вимушено змінили місце проживання через війну;
  • зареєструвалися як переселенці в новому населеному пункті.

Відомо, що Управління верховного комісара ООН разом із "Укрпоштою" виділило кошти на допомогу для 360 тис. переселенців у розмірі 2,2 тис. грн на кожного протягом трьох місяців. Платитимуть цю суму щомісяця. Наприклад, якщо в сім'ї троє людей, то щомісяця можна буде отримувати 6,6 тис. грн.

Нагадаємо, що уряд України змінив порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Тепер оформити статус переселенця можна вже після працевлаштування.

Суспільство, 09.04.2022 17:25