Фото: Кабмін

У МОЗ анонсували скасування карантину в Україні

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість скасування карантинних обмежень. Наразі проводиться аудит.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає "РБК-Україна"

Очільник МОЗ зауважив, що влада вже почала переглядати постанову Кабміну, згідно з якою в Україні діє карантин. І незабаром розпочнеться підготовка до скасування цієї постанови. Проте коли саме скасують карантинні обмеження поки не відомо. Водночас Ляшко зазначив, що миттєво скасувати постанову уряду не можливо через економічні чинники.

"Ми розглядаємо скасування всього цього. Однак до цього треба підготуватися. Зараз ми оцінимо стан готовності скасування всіх карантинних обмежень. Тому ми зараз проводимо внутрішній аудит і потенційно готуємося до того, щоб вийти з офіційною позицією і сказати, що карантин буде скасовано з такого числа", — уточнив міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив до 30 червня режим надзвичайної ситуації і карантин по всій території УкраїниУ відомстві вважають, що цієї весни варто очікувати на збільшення кількості нових випадків COVID-19 в Україні.

5 травня стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації. Проте небезпека і досі не минула.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.05.2023 17:11