"Охматдит" після ракетного удару 8 липня. Джерело: ДСНС

У МОЗ заявили про скасування тендерів на консультанта й технагляд для "Охматдиту" на 14 млн грн

Міністерство охорони здоров'я скасує тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту в лікарні "Охматдит" на понад 14 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба МОЗ.

Як наголосили у відомстві, минулого тижня було ухвалено рішення про новий тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього спорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" МОЗ України. Також було оголошено іще два супутніх тендери, зокрема на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту в лікарні "Охматдит".

Відтак, у МОЗ планували виділити на ці два тендери понад 14 мільйонів гривень. Так, технічний нагляд за виконанням ремонту відомству міг обійтися у 5 215 000 гривень, а на інженерно-консультаційні послуги виділялося 9 350 000 гривень.

"Договори в рамках цих конкурсів не підписано та підписуватись не будуть", — зауважили у МОЗ.

Крім того, у міністерстві запевнили, що всі кошти, зібрані на рахунках фонду для відбудови "Охматдиту", будуть переведені на рахунок самої лікарні. Для проведення робіт з відновлення пошкодженого сучасного корпусу "Охматдиту" буде оголошено новий тендер на майданчику Prozorro, який буде проведений із урахуванням всіх законодавчих вимог. 

"Для забезпечення більшої прозорості та підконтрольності громадськості всіх процесів відновлення МОЗ вже працює над створенням Ради з відновлення. До складу ради увійдуть представники найбільших донорів, представники Охматдиту, МОЗ, пацієнтської спільноти, антикорупційних організацій, професійних асоціацій. Саме Рада з відновлення погодить основні кваліфікаційні вимоги до будівельних компаній та критерії, за якими здійснюватиметься вибір підрядника для виконання робіт", — наголосили у МОЗ. 

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що Німеччина виділяє кошти на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яку російські окупанти пошкодили під час ракетного удару 8 липня. Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку країни надасть Києву 10 мільйонів євро.

Також за три години від початку збору на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві українці задонатили понад 100 мільйонів гривень. Цільовий збір ініціював United24 разом із Monobank. До ініціативи долучилися прості українці та бізнесмени. Початковий план збору становив 100 мільйонів гривень, однак після досягнення необхідної суми його вирішили продовжити.

Згодом в Україні розгорівся скандал, пов'язаний з відбудовою київського "Охматдиту". Підрядником обрали підозрілу компанію за 307 мільйонів із суттєво завищеними цінами. Після цього тендер скасували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.08.2024 16:16