Фото: "Інтерфакс-Україна"

У МЗС пояснили, чому саме Мальту обрано для переговорів щодо війни в Україні

Українська влада обрала Мальту місцем проведення нової зустрічі з питань миру, адже ця країна активно підтримує всі мирні ініціативи Києва. Вперше інформацію про те, що Україна хоче провести зустріч щодо Формули миру на рівні радників на Мальті президент Володимир Зеленський підтвердив у розмові з американським колегою Джо Байденом 19 жовтня.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що влада Мальти "завжди переслідує питання встановлення миру на основі міжнародного права".

"Це одна з країн, яка традиційно бере активну участь у роботі Формули миру президента Зеленського, яка зголосилася надати майданчик для того, щоб відбулося третє засідання на рівні національних керівників. Мальта — країна, яка дотримується міжнародного права, а усі 10 пунктів Зеленського базуються на основі цього", — сказав Точицький.

Він також висловив упевненість, що українська Формула миру в майбутньому допоможе всій світовій спільноті дотримуватись принципів міжнародного права.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що запропонована ним Формула миру для справедливого закінчення війни Росії проти України може стати базою й для припинення інших військових конфліктів на планеті. Зеленський наголосив, що, на жаль, в Україні не єдиний і не останній військовий конфлікт у світі.

Водночас президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2023 08:46