Ігнаціо Кассіс. Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

У МЗС Швейцарії назвали ймовірні терміни другого Саміту миру

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що другий Глобальний саміт миру може відбутися ще до президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє The Guardian. 

Варто зауважити, що проведення виборів президента у США заплановано на листопад 2024 року. Так, за словами швейцарського міністра, наступний Саміт миру ймовірно пройде ще до американських виборів, тобто впродовж наступних п'яти місяців.

Однак, як зазначив Кассіс точна дата і місце наступного саміту поки не відоме.

Натомість посадовець наголосив, що метою наступного саміту буде питання того, як прокласти шлях до миру в Україні.

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що наступний Глобальний саміт миру має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу.

"Ми не маємо часу на довготривалу роботу. Ми маємо діяти швидко. Робота має тривати місяці, а не роки. Коли план дій щодо миру буде готовим і кожен крок буде пропрацьованим, то відкриється шлях до проведення другого саміту миру, а отже до завершення війни та справедливого і тривалого миру", — сказав Зеленський.

Очільник держави додав, що на сьогодні вже є низка країни, які хочуть прийняти другий Саміт миру у себе. Українська сторона вже почала переговори щодо цього питання.

Нагадаємо, 16 червня учасники Саміту миру у Швейцарії ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 20:59