У МЗС відбулося засідання у справах осіб німецького походження

24 ЖОВТНЯ 2021 10:05

22 жовтня у Міністерстві закордонних справ України  відбулося одинадцяте засідання міжурядової українсько-німецької комісії із співробітництва у справах осіб німецького походження, які проживають в Україні.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МЗС. 

" Засідання пройшло під головуванням співголів комісії - заступника міністра закордонних справ України Миколи Точицького та уповноваженого Федерального Уряду Німеччини з питань іммігрантів та національних меншин Бернда-Бернгарда Фабріціуса. Сторони позитивно оцінили поточний стан справ із забезпеченням освітніх, мовних, культурних та інформаційних потреб представників німецької національної меншини в Україні, підкреслили важливість подальшої реалізації відповідних проєктів як на національному, так і міждержавному рівнях", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання заступник міністра закордонних справ України наголосив на важливості сприяння Урядом Німеччини на засадах взаємності збереженню мовної та культурної самобутності українців на німецьких теренах. У цьому зв’язку він закликав німецьку сторону до невідкладних практичних кроків зі створення двостороннього міжурядового механізму, який дієвим чином сприяв би вирішенню зазначених питань.

Фото з мережі інтернет.

Читайте також: Фінансові перекази, смарт-контракти, нерухомість. Криптовалюта здійснює революцію в бізнесі

Світ, 24.10.2021 10:05