Фото: росЗМІ

У Нацспротиві повідомили про плани Кремля щодо паспортизації населення в окупації

Російські загарбники планують паспортизувати населення на тимчасово окупованих територіях до кінця 2026 року. Водночас жителі захоплених земель максимально саботують видачу ворожих документів. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву. За інформацією ЦНС, Кремль тисне на гауляйтерів через саботаж населенням паспортизації.

У Спротиві також підкреслили, що окупанти створюють такі умови на захоплених землях, коли життя без російського паспорта стає критично складним, та все одно рівень паспортизації не досягає 50% за два роки. 

"Саме тому Москва навіть офіційно "дозволила голосувати" без паспорта на ТОТ у березні. Без російської макулатури українцю відмовляють в медичних послугах, виплатах, навчанні, реєстрації майна. Та місцеві ігнорують "державу". Не працює й примус, коли українців без паспорта зупиняють на блок-постах, проводять рейди селами тощо", — йдеться у повідомленні ЦНС.

Також у Центрі національного спротиву закликали саботувати й надалі плани ворога зі створення в регіоні чергової російської колонії з червоним посвідченням раба.

"Водночас повідомляйте нам про ворога та зрадників, які допомагають у паспортизації й ніхто з них не уникне відповідальності", — закликав Спротив громадян.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники вигадали новий метод примусової паспортизації та контролю за місцевим населенням на тимчасово окупованих територіях. Вони планують ввести обов’язкову верифікацію з паспортом користувачів інтернету.

Нагадаємо, у Херсонській області російські загарбники для того, аби змусити українців брати російський паспорт, погрожують їм фізичною розправою. За відмову від паспорта вони погрожують "ямою". Крім того, неодноразово окупанти проводили показові покарання, чоловікам одягали мішок на голову та кидали в окопи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 16:24