Фото: mfa.gov.ua

"У нас є чітка позиція": МЗС прокоментувало "мирні ініціативи" Шольца

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий прокоментував так званий "мирний план" канцлера Німеччини Олафа Шольца та заявив, що Україна має свою чітку позицію щодо завершення війни з Росією.

Таку заяву посадовець зробив під час брифінгу.

Він нагадав, що Німеччина не перша країна, яка висуває свої "мирні ініціативи", щодо завершення українсько-російської війни. Проте в України є своє бачення щодо цього питання.

"У нас чітка позиція — є процес саміт миру. Всі країни, які хочуть зробити свій внесок, ми запрошуємо їх взяти участь в цьому процесі", - зазначив Тихий.

Посадовець наголосив, що наша держава постійно спілкується із партнерами та наголошує, що завершення війни можна досягти лише впровадити Формули миру.

"Україна прагне миру, як жодна інша країна у світі не прагне його. За останній час лише з Росії лунали сигнали, що вони не хочуть говорити про мир. Як говорив Зеленський, спільний тиск здатний примусити Росію обрати мир. На це і спрямована ця (наша, — ред.) робота", — зауважив речник МЗС.

Нагадаємо, раніше видання La Repubblica повідомляло, що канцлер Німеччини Олаф Шольц прагне примусити Україну до миру з країною-агресоркою Росією за будь-яку ціну. Для цього він навіть розробляє спеціальний "мирний план", який передбачає передачу частини української території Москві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.09.2024 20:26