Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

У Зеленського жорстко відреагували на "мирний план" Трампа щодо України

Україна не буде відмовлятися від будь-якої своєї території задля того, щоби припинити війну. Таким чином українська влада не готова йти на компроміс подібного характеру з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Так він відповів на запитання журналістів агенції Reuters про заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа щодо того, що він зможе швидко припинити війну.

Єрмак під час візиту до Вашингтона заявив журналістам, що Київ прислухається до будь-яких порад щодо досягнення "справедливого миру".

"Але ми не готові піти на компроміс щодо дуже важливих речей і цінностей. Це стосується незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету", — наголосив він.

На запитання, як Україна оцінює заяву Трампа про те, що він впорається з війною, Єрмак сказав: "Чесно відповім: не знаю. Побачимо".

Україна наполягатиме, щоби нова адміністрація президента США продовжувала надавати їй підтримку. При цьому очільник Офісу президента зауважив, що Україна вже має підтримку двох партій і американського народу.

"Хто переможе на президентських виборах у США, це буде рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір", — сказав Єрмак про президентські вибори 5 листопада.

Як відомо, під час нещодавніх дебатів з президентом США та кандидатом від демократів Джо Байденом Трамп заявив, що нібито зміг би закінчити війну ще до свого вступу на президентську посаду. Водночас він назвав неприйнятною "пропозицію" російського диктатора Володимира Путіна про те, що Україна має відмовитися від чотирьох своїх областей і прагнення до членства в НАТО в обмін на припинення Росією вогню.

Нагадаємо, що 30 червня Володимир Зеленський прокоментував план колишнього президента США Дональда Трампа щодо завершення війни з Росією за 24 години. В інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін український президент заявив, що, якщо план Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це "погана ідея".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 08:55