Дональд Трамп. Джерело: мережа X

Трамп готовий віддати Росії українські території, — ЗМІ

Дональд Трамп, який є одним із головних кандидатів у президенти США, планує віддати частину території України російському диктатору Володимиру Путіну. Це, на його думку, пришвидшить завершення війни.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на американських експертів.

Журналісти зазначили, що прагнення швидко закінчити війну в Україні, ймовірно, відіграє ключову роль у планах Трампа щодо НАТО та долі українських територій.

"Ймовірний кандидат у президенти США Дональд Трамп розглядає можливість укладання угоди, згідно з якою НАТО зобов'язується не розширюватися на Схід — зокрема, в Україну та Грузію. І веде переговори з президентом Росії Володимиром Путіним про те, яку частину української території Москва зможе зберегти", — повідомили виданню два експерти з національної безпеки, які підтримують Трампа.

У тій же статті аналітики Politico зазначили, що в разі перемоги Трампа на виборах президента США Північноатлантичний альянс очікує на "радикальну переорієнтацію". Кандидата в президенти США від Республіканської партії не влаштував роль деяких європейських країн у НАТО, тож він має намір дещо змінити цю ситуацію.

Як відомо, 30 червня Володимир Зеленський прокоментував план колишнього президента США Дональда Трампа щодо завершення війни з Росією за 24 години. В інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін український президент заявив, що, якщо план Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це "погана ідея".

Нагадаємо, радник Білого дому Джон Кірбі зазначав, що позиція президента США Джо Байдена щодо України залишається послідовною. У цьому плані рішення про будь-які переговори для завершення війни має ухвалювати Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 07:39