Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі прокоментували план Трампа щодо "примусу до миру" Росії й України

Позиція президента США Джо Байдена щодо України залишається послідовною. У цьому плані рішення про будь-які переговори для завершення війни має ухвалювати Україна.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на радника Білого дому Джона Кірбі. Таким чином він прокоментував оприлюднений ключовими радниками Дональда Трампа план про припинення війни в Україні.

"На відміну від інших, президент Байден вважає, що будь-які рішення про перемовини, якщо відверто, мають ухвалювати президент Зеленський і Україна. Ми не змушуватимемо Україну поступатися своєю територією, бо ми розуміємо: якщо Путіну дозволити завоювати Україну та підкорити її народ, будь-яку частину її народу, наслідки будуть серйозними", — зауважив представник Білого дому під час телефонного брифінгу.

За його словами, Путін і диктатори у всьому світі сприймуть це за зелене світло, і світ опиниться в більшій небезпеці. Саме тому Джо Байден стоїть на позиції міцної та послідовної підтримки України. І саме тому США працюють із коаліцією близько 50 країн, які допомагають Україні оборонятися.

Представник Білого дому зауважив, що президент Байден під час недавнього саміту G7 в Італії підписав історичну двосторонню угоду з Україною у сфері безпеки. Й очільник Білого дому розуміє: "що сильнішою буде позиція України на полі бою, то сильнішою вона виявиться за столом переговорів".

У цьому контексті радник президента США підтвердив позицію чинної адміністрації: "нічого про Україну без України".

Раніше двоє ключових радників Дональда Трампа представили план припинення війни Росії в Україні, який отримав схвальну оцінку від колишнього президента США. Документ передбачає надання Україні військової допомоги лише тоді, коли Київ вступить у мирні переговори з Москвою. Водночас США попередять Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку Вашингтона.

Нагадаємо, що головним завданням другого терміну на посаді президента США Дональда Трампа у разі його переобрання буде якнайшвидше закінчення війни між Російською Федерацією та Україною. При цьому, на його переконання, європейські країни мають робити більший внесок в підтримку безпеки регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2024 22:35