Дональд Трамп. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У випадку перемоги на виборах Трамп може припинити військову допомогу Україні, — ЗМІ

Екс-президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у випадку перемоги на виборах у листопаді цього року може припинити військову допомогу Україні. Це можливо, якщо Київ відмовиться від переговорів з Москвою.

Як повідомляє Reuters, два головні радники Дональда Трампа представили політику план припинення російсько-української війни в разі його перемоги на президентських виборах. Цей план передбачає надання військової допомоги Україні за умови, що Київ вступить у мирні переговори з російською стороною.

Зазначається, що один з радників кандидата у президенти з питань національної безпеки Кіт Келлог заявив, що Вашингтон попередить Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку Сполучених Штатів.

Відповідно до плану, який розробив Келлог та Флейц, під час мирних переговорів передбачено припинення вогню на основі чинних ліній зіткнення. Флейц зазначив, що екс-президент відреагував на план позитивно.

"Я не стверджую, що він погодився з ним або погодився з кожним словом, але ми були раді отримати той зворотний зв'язок, який ми отримали", — наголосив він.

Видання додає, що речник кампанії Трампа Стівен Ченг заявив, що офіційними слід вважати лише заяви, зроблені самим політиком або уповноваженими членами його передвиборчої кампанії.

Нагадаємо, 23 червня кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що чинний президент США Джозеф Байден ніколи не мав обіцяти Україні членства у Північноатлантичному альянсі. За його словами, вторгнення Росії спровокували саме наміри України приєднатись до НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.06.2024 15:09