Дональд Трамп. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден не мав обіцяти Україні членство в НАТО, — Трамп

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що чинний президент США Джозеф Байден ніколи не мав обіцяти Україні членства у Північноатлантичному альянсі. 

Про це стало відомо з ефіру подкасту All In.

Трамп наголосив, що вторгнення Росії спровокували саме наміри України приєднатись до НАТО. Він додав, що Байден постійно говорив неправильні речі, і одна із них — це слова президента США про те, що Україна піде у НАТО. 

"Коли я чув, як він говорить, я думав: цей хлопець почне війну" — сказав він.

За словами Трампа, він вже 20 років чув, що якщо Україна піде до НАТО — це буде реальною проблемою для Росії. Кандидат у президенти США запевнив, що якби він залишався президентом країни, то повномасштабне вторгнення Росії не розпочалася б.

"Чотири роки ніхто навіть не говорив, що Росія піде на Україну. Цього б ніколи не сталося. Росія не збиралась нападати на Україну. Як тільки я пішов з Білого дому, вони почали шикуватись біля кордонів.І я подумав, що Путін, мабуть, він хороший перемовник — я думав, що він робить це з метою переговорів. Тоді зненацька вони напали. Байден говорив протилежне до того, що, я думаю, він мав казати. Речі, які він говорив і досі говорить — вони божевільні", — зазначив він.

Нагадаємо, 17 червня президент США Джозеф Байден повідомляв, що у разі обрання Дональда Трампа на посаду президента Сполучених Штатів Америки на країну очікують серйозні небезпеки. Особливо це стосуватиметься судової системи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.06.2024 00:45