Дональд Трамп. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп перейшов на крик під час виступу, коли говорив про Зеленського (відео)

Кандидат у президенти США Дональд Трамп розкритикував масштаби підтримки України. При цьому він перекрутив факти, як це частенько буває в нього. Також політик заявив, що у разі перемоги одразу "розв'яже питання" з війною в Україні.

Про це Дональд Трамп заявив на передвиборчому заході у Детройті, організованому ініціативою Turning Point USA. У своєму виступі він розкритикував допомогу Україні, запити якої "ніколи не припиняються".

"Зеленський, можливо, найкращий агент з продажів серед усіх політиків, які будь-коли жили. Щоразу як він приїздить у нашу країну, він їде звідси з 60 мільярдами доларів", — заявив колишній президент США.

Трамп додав, що йому "подобається Зеленський" через те, як він вчинив під час скандалу, що спричинив першу спробу імпічменту Трампа, але після того знову повторив першу тезу.

"Щойно, чотири дні тому, він поїхав з 60 мільярдами. Він приїжджає додому й оголошує, що йому треба ще 60 мільярдів. І це ніколи не припиняється, ніколи не припиняється. Я розв’яжу питання з цим ще до того, як зайду у Білий дім як президент", — наголосив Дональд Трамп.

Варто зазначити, що Зеленський востаннє перебував у США в грудні 2023 року, а не "чотири дні тому", а фінансування на підтримку України у розмірі 61 мільярд доларів погоджене лише раз навесні 2024 року — в пакетному проекті щодо фінансування на заходи національної безпеки, схвалення якого у Конгресі розтяглося на довгі місяці через суперечки щодо заходів на кордоні з Мексикою.

Нагадаємо, що у США штаби кандидатів у президенти Джо Байдена та Дональда Трампа дійшли згоди про правила перших передвиборчих дебатів. Політики будуть виступати без чернеток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 09:58