Дональд Трамп. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп обіцяє закінчити війну РФ проти України: у штабі політика виступили з роз'ясненням

Головним завданням другого терміну на посаді президента США Дональда Трампа у разі його переобрання буде якнайшвидше закінчення війни між Російською Федерацією та Україною. При цьому європейські країни мають робити більший внесок в підтримку безпеки регіону.

Таку заяву зробили у виборчому штабі Трампа, пише "Голос Америки".

"Президент Трамп неодноразово заявляв, що пріоритетом його другого терміну буде якнайшвидше домовитися про припинення російсько-української війни. Президент Трамп вважає, що європейські країни повинні сплачувати більшу частку витрат, пов'язаних із конфліктом, оскільки США заплатили значно більше, що несправедливо стосовно наших платників податків", — йдеться у заяві від імені Стівена Ченга, директора із комунікацій виборчого штабу Дональда Трампа.

Також у листі наголошується, що кандидат у президенти США "зробить усе необхідне, щоб відновити мир і відновити американську силу та стримування на світовій арені".

"Він єдина людина, яка може це зробити. Війна між Росією та Україною ніколи б не відбулася, якби Дональд Дж. Трамп був президентом. Так сумно", — повідомили у штабі американського політика.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп висловив впевненість — якщо він був би президентом Сполучених штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України та Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена.

Раніше американські журналісти дізналися про "таємний план" Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні за 24 години. Зокрема, він передбачає передачу країні-агресорці частини українських територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2024 10:03