Фото: Офіс президента

"Погана ідея": Зеленський прокоментував план Трампа закінчити війну в Україні за добу

Президент України Володимир Зеленський прокоментував план колишнього президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа по завершенню війни з Росією за 24 години.  

В інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін гарант заявив, що, якщо план Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це "погана ідея".

"Я не знаю, як можна закінчити війну за добу, але я і не Трамп. Якщо у нього є така модель, ну скажіть хто буде проти? Всі хочуть завершити війну за добу, краще за годину. Але ми маємо те, що ми маємо. Якщо ідея в тому, щоб віддавати наші території, то це не нова ідея... Якщо ідея (Трампа, — ред.) віддати наші території — погана ідея. Це не приведе до миру в Україні", — сказав Зеленський.

Зеленський зауважив, що наразі Захід має забезпечити безпеку України. Зокрема, через членство в НАТО.

"Членство в НАТО добре не лише для України: це забезпечить безпеку Росії". Український кордон буде повернено, жодне подальше російське вторгнення не спричинить нової війни, і світ не боятиметься, що Путін знову повернеться", — сказав президент.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп висловив впевненість — якщо він був би президентом Сполучених штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України та Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена.

Раніше американські журналісти дізналися про "таємний план" Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні за 24 години. Зокрема, він передбачає передачу країні-агресорці частини українських територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.06.2024 18:07