Фото: Вікіпедія

У Нідерландах десятеро українських військових завершили навчання з обслуговування F-16

У Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування літаків F-16. Загалом Амстердам погодився передати Києву 24 такі винищувачі. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Нідерландів. 

Зазначається, що військові вправлялися в обслуговуванні всіх важливих для пілота винищувача частин. Йдеться про шолом, кисневі системи та парашути на борту. Під час цих тренувань курсантів готують  до всіх можливих ризиків під час польотів на F-16. Це покликано забезпечити кращий захист для українських пілотів.

Тренування також містило в собі складання та перевірку аварійно-рятувального пакета, який дозволяє пілоту вижити протягом декількох днів після аварійної посадки. У ньому є харчі та медикаменти. У відомстві наголошують, що ця програма занять була розроблена кластером обладнання для забезпечення безпеки польотів.

"Пілоти F16 фактично віддають своє життя в руки солдатів, які обслуговують літаки. Щойно вони злітають, вони знають, що можуть покластися на знання і навички цих людей і що літак буде в порядку", — додали в Міноборони Нідерландів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що перші  винищувачі F-16, які Україна отримає 2024 року, не відіграють ключової ролі на фронті. Однак у перспективі вони здатні допомогти українським силам перейти до контрнаступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.05.2024 12:57