Фото: DW

У Нігері стався військовий переворот: заколотники захопили президента в заручники і закрили кордони

У Нігері відбувся військовий переворот. Заколотники заявили, що скинули демократично обраного президента Мохамеда Базума і поклали край погіршенню ситуації з безпекою в африканській країні.

Про це пише The Associated Press.

Члени президентської охорони Нігеру оточили президентський палац і затримали президента. Вже пізно ввечері в середу оголосили по державному телебаченню, що всі державні інституції призупинили свою роботу, а ситуацію контролюють сили безпеки, закликали зовнішніх партнерів не втручатися.

"Це є наслідком погіршення ситуації з безпекою, поганого економічного і соціального управління", — зазначили у заколотники.

Так звана група Національної ради захисту країни заявила, що повітряні та наземні кордони закриті, запроваджена комендантська година до стабілізації ситуації.

Зазначимо, що президент Базум був обраний главою держави два роки тому в результаті першої мирної, демократичної передачі влади після здобуття нею незалежності від Франції в 1960 році. Нігер є однією із найбідніших і "найбільш схильних до переворотів" держав Африки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наголосив, що між Україною та державами Африканського континенту має бути налагоджений прямий діалог, без будь-яких посередників. Це необхідно для об’єктивного сприйняття подій у нашій державі та розуміння наслідків російської агресії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 27.07.2023 07:59