Фото: Офіс президента

"Важливо, щоб ми дивилися один одному в очі": Зеленський наголосив на важливості прямого діалогу з Африкою

Президент Володимир Зеленський наголосив, що між Україною та державами Африканського континенту має бути налагоджений прямий діалог, без будь-яких посередників. Це необхідно для об’єктивного сприйняття подій у нашій державі та розуміння наслідків російської агресії.

Про це він заявив під час інтерв’ю представникам африканських ЗМІ.

"Важливо, щоб ми спілкувалися з керівництвом тих чи інших держав. Важливо, щоб ми дивилися один одному в очі. Тому що важливо побачити на власні очі те, що тут відбувається, наслідки війни. Послухати, почути не телефоном, не через медіа, не через Лаврова", — сказав Президент.

Очільник держави зауважив, що на сьогодні неправильно отримувати інформацію про Україну за посередництва Росії, адже саме РФ напала на нашу державу та розв’язала неспровоковану війну.

"Я хотів би, щоб ви сприймали інформацію про Україну через себе. Навіть не через наші офіційні представництва. Якщо не довіряєте комусь із нас — сприймайте через себе, через своїх журналістів", — зауважив Глава держави.

Водночас український гарант відзначив нещодавній візит в Україну делегації на чолі з лідерами п’яти африканських країн: ПАР, Союзу Коморських Островів, Сенегалу, Замбії та Єгипту. Він наголосив, що під час цієї зустрічі безпосередньо спілкувався з лідерами африканських держав про причини та насадки цієї війни, і вони змінили свою думку стосовно деяких речей, що відбуваються в Україні.

Крім того, Зеленський зазначив, що хотів би зустрітися з усіма лідерами країн Африканського континенту.

"Щоб це була моя зустріч на території будь-якої держави Африканського континенту, куди можуть приїхати лідери. Тому що важливо, щоб суспільства ваших держав бачили нас, чули нас, могли запитати, отримати відповідь. Не через засоби масової інформації, а безпосередньо поспілкувалися, потім проаналізували, що відбувається. І потім знайшли в собі сили приїхати в Україну й побачити, що тут відбувається, та зробити висновки", — розповів Глава держави.

Нагадаємо, 17 червня під час візиту до України президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що влада країни обговорює участь російського диктатора Володимира Путіна в саміті БРІКС у серпні. І це попри те, що ПАР зобов'язана арештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду.

Пізніше президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що Кремль погрожував йому війною, якщо російського диктатора Володимира Путіна арештують під час саміту БРІКС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.07.2023 21:10