Фото: скріншот з відео

"У них є кілька варіантів": у Пентагоні висловились щодо перспектив контрнаступу ЗСУ

Збройні сили України володіють кількома варіантами контрнаступу. Київ виділяє більше коштів для своїх операцій проти окупаційних військ.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін, пише CNN.

Остін наголосив, що Україна "зберігає особовий склад та техніку", навіть коли її сили прокладають собі шлях через мінні поля та інші перешкоди. Водночас глава Пентагона не став коментувати хід контрнаступу чи конкретні деталі на полі бою.

"У них, як і раніше, є кілька варіантів, і ми можемо очікувати, що вони продовжать чинити тиск", — сказав Остін на прес-конференції в Папуа-Новій Гвінеї.

Він переконаний, що українські Сили оборони мають відмінну підготовку й добре навчені, щоб досягти успіху.

"Вони завзято билися, вони прокладали собі шлях, щоб подолати мінні поля та інші перешкоди, але вони все ще мають велику бойову міць", — додав Остін.

Нагадаємо, бійці Збройних сил України, імовірно, прорвали російські оборонні позиції на південь від Оріхова в Запорізькій області. Аналітики припускають, що українські військові розпочали велику механізовану контрнаступальну операцію на заході Запоріжжя.

Своєю чергою спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування капітан Валерій Шершень повідомив, що наступальні операції Збройних сил України продовжуються на двох напрямках у Запорізькій області. Водночас тривають ворожі штурми на Мар'їнському та Авдіївському відтинках фронту.

Також речник Генштабу Андрій Ковальов зазначав, що українські військові продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Бійці Збройних сил України закріплюються на досягнутих рубежах.

Ввечері 26 липня президент Володимир Зеленський повідомляв про успіхи ЗСУ на фронті, однак деталі обіцяв розповісти пізніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 19:15