Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

У Німеччині закликали якнайшвидше знайти для України Patriot

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала провести оцінку систем протиповітряної оборони Patriot, які є у Європі, щоб якнайшвидше доставити їх Україні. 

Про це повідомляє NTV. 

Міністр підкреслила, що західним країнам потрібно більше допомагати Україні.

"На жаль, запаси наших власних систем Patriot, вже практично вичерпані. Необхідно провести оцінку всіх систем Patriot у Європі та в усьому світі, щоб зрозуміти, де можна швидко доставити щось до України. Я сподіваюся, що ми зможемо надати додаткову інформацію про це публічно на зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", — заявила Бербок.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна має певний запас ракет для протиповітряної оборони, однак при високій інтенсивності обстрілів їх може не вистачити.

"Сьогоднішня інтенсивність росіян достатньо висока, запас ППО у нас на сьогодні є, але ми повинні думати про те, що буде завтра. Завтра інтенсивність може продовжитись — і нам не буде вистачати", — зазначив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що країни Заходу досі не передали Україні достатньо систем протиповітряної оборони. За його словами, щоб змінити ситуацію, потрібна політична воля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.04.2024 15:17