Фото: Twitter Кулеби

Партнери надали недостатню кількість ППО для України: Кулеба закликав союзників до дій

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що країни Заходу досі не передали Україні достатньо систем протиповітряної оборони. За його словами, щоб змінити ситуацію, потрібна політична воля.

У інтерв'ю Reuters Кулеба зазначив, що у партнерів є в наявності понад 100 зенітних ракетних комплексів Patriot, але вони не готові передати для потреб України, навіть п'ять-сім додаткових систем.

"Невже це така велика проблема? Невже неможливо надати Україні мінімальний запит?... І рішення є. Це просто питання політичної волі. Хтось має ухвалити рішення", — каже він.

За словами Кулеби, партнери надали Україні різні системи протиповітряної оборони й Україна це цінує, але, як він додає, цього просто недостатньо. Бо, як він вважає, потрібно враховувати масштаби війни.

Чиновник додав, що не перебільшує, коли каже про можливість війни в Європі та ракетних ударів по Брюсселю, якщо Україна не переможе. 

"Тому найкращий спосіб запобігти перехопленню ракет системами Patriot вже над вашими територіями та запобігти загибелі ваших солдатів — це відправити ваші Patriot в Україну та дати українським солдатам все, що їм потрібно", — наголосив голова МЗС.

Нагадаємо, внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 16:47