Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

У низці областей оголошено повітряну тривогу: повідомляють про загрозу БпЛА

У ніч на 10 червня у низці областей України оголошено повітряну тривогу. Мешканцям необхідно пройти до укриття цивільного захисту.

Моніторингові пабліки повідомляють про загрозу нальоту дронів-камікадзе. Мапа повітряних тривог свідчить, що загроза є для південних, східних та північних областей. За даними "Суспільного", в Одесі пролунали вибухи.

мапа тривог 10.06.

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Міністерство оборони закликало українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Міноборони просить не публікувати:

  • фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони;
  • фото і відео позицій наших засобів ППО;
  • свої думки, яка українська зброя де може стояти і які об’єкти прикривати;
  • скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

мвс

Інфографіка з сайту МВС

Росіяни використовують таку інформацію для:

  • розвідки;
  • прокладання маршрутів застосування ракет для обходу наших ППО;
  • корегування та завдання ударів по самих засобах ППО.

Крім того, військові попереджали, що під час повітряних тривог українцям необхідно спуститися до бомбосховища, аніж перечікувати атаку вдома. Тому що правило "двох стін" не завжди є ефективним.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук закликав по можливості не наближатися до вікон під час повітряної тривоги, оскільки у разі роботи сил ППО уламки збитих повітряних цілей можуть становити небезпеку.

Нагадаємо, вночі 9 червня ворог атакував Україну шістьма крилатими ракетами. Також з південного напрямку окупанти запустили до 16 ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 00:07